Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 4. do 9. lipnja 2018.
hr | en

Animacikl u Baltazargradu!
02/06/18

Po drugi put u sklopu Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb, Animacikl je crtano-rekreativno druženje predvođeno kolonom Zagreb Pedicab tricikala opremljenih pokretnim projektorima uz pomoć kojih zagrebačke ulice i fasade i ove 2018. godine postaju Animafestovim platnom uoči početka festivala. Biciklističko-animirani program za građane, koji se ove godine u cijelosti odvija na Gornjem gradu, zakazan je za nedjelju 3. lipnja u Ljetnom kinu Gradec, na Trgu Katarine Zrinske i u okolnim ulicama te je posvećen proslavi 50. godišnjice animirane serije Profesor Baltazar.

Program počinje u 19 sati kazališnom predstavom prilagođenom djeci Profesor Baltazar – Put oko svijeta u režiji Marija Kovača, koji u njoj igra s Filipom Detelićem i Petrom Radin. To je vesela priča o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu, u produkciji kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica.

U 20 sati počinje okupljanje građana s biciklima na Katarininom trgu. Nakon 90-minutne šarene vožnje Gornjim gradom slijede projekcije filmova Majstor Koko, Vjetrovita priča i Leteći Fabijan iz serije Profesor Baltazar u Ljetnom kinu Gradec. Program završava Baltazarovom rođendanskom proslavom – afterpartyjem u baru Swanky od 22:30.