Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

ODABRANI SUDIONICI MEĐUNARODNOG ZNANSTVENOG SKUPA ANIMAFEST SCANNER IIII 2017
05/04/17

Organizacijski odbor Međunarodnog znanstvenog skupa Animafest Scanner IIII 2017, u sastavu Daniel Šuljić (umjetnički ravnatelj Animafesta), Franziska Bruckner, Holger Lang, Hrvoje Turković i Nikica Gilić (filmolozi) između 34 pristigle prijave odabrao je 16 radova izlagača iz Europe, Azije i Sjeverne Amerike koji će svoja istraživanja i spoznaje predstaviti 6. i 7. lipnja u Zagrebu.

POPIS SUDIONIKA SKUPA ANIMAFEST SCANNER IIII 2017

Ovogodišnja glavna izlagačica dobitnica je Animafestove Nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije 2017. Maureen Furniss, američka autorica, povjesničarka i teoretičarka animiranog filma. Furniss je programska direktorica za eksperimentalnu animaciju pri California Institute of Arts, urednica časopisa Animation Journal i autorica knjiga Art in Motion: Animation Aesthetics, The Animation Bible i A New History of Animation. Teme o kojima će izlagači raspravljati su: promjene uloge festivala, strip i animacija, animacija i psihologija te animacija i novi mediji.

Animafest Scanner organiziraju Animafest Zagreb i ASIFA Austrije, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, AG Animation Društva za medijske studije (GfM) i Privatnog sveučilišta Webster u Beču.

Povijesni i aktualni trendovi, brojne perspektive i pristupi, novi pronalasci u brzorastućem polju animacijskih studija te zanimljivi predavači - sve to publici nudi simpozij Animafest Scanner, smješten u kontekst projekcija i preostalih programa Animafesta 2017.