Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

ANIMAFEST U VAŠEM KVARTU 2017: BESPLATNI ANIMIRANI FILMOVI U CIJELOM ZAGREBU
30/05/17

Animafest u Vašem kvartu tradicionalni je program Svjetskog festivala animiranog filma nastao u suradnji sa zagrebačkim kulturnim centrima s ciljem približavanja animacije što većem broju djece i obitelji. Besplatne projekcije dugometražnih animiranih filmova iz programa Animafesta 2017 i ove se godine odvijaju u vašem susjedstvu: u Kulturnom centru Dubrava (Avenija Dubrava 51a), Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 16), Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17) i Centru za kulturu Trešnjevka (Park stara Trešnjevka 1), a u skladu s Animafestovim bogatim Open Air programom neke od ovih projekcija također će se odvijati na otvorenom!

Centar za kulturu i informacije Maksimir 3. lipnja (subota) u 21 sat na otvorenom prikazuje Avril i neobičan svijet (uzrast 7+) – steampunkovsku, alternativno-povijesnu avanturu nadahnutu tablama slavnog francuskog strip-autora Jacquesa Tardija. Riječ je o uzbudljivoj i grafički impresivnoj priči punoj uveseljavajućih susreta sa slavnim znanstvenicima koja je filmu priskrbila pohvale i publike (Animafestova Nagrada publike 2016) i kritike. Avril i neobičan svijet prikazuje se istoga dana i u isto vrijeme i u Kulturnom centru Dubrava, također na otvorenom, a u nedjelju 4. lipnja u 21 sat i u Centru za kulturu Trešnjevka.

10. lipnja (subota) u 10 sati u Kulturnom centru Dubrava prikazuje se Put na sjever (uzrast 8+) – raskošna animirana pustolovina jedne djevojke koja polazi na Sjeverni pol u potrazi za izgubljenom ekspedicijom svoga djeda. Isti se film istoga dana u 11 sati može vidjeti i u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Naposljetku, Put na sjever igra i u nedjelju 11. lipnja u 10 sati u Kulturnom centru Travno.