Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Pred nama je uzbudljiv četvrtak!
11/06/15

I trećeg će dana festivala u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, biti prikazan niz animiranih filmova, domaćih i stranih, recentnih i klasičnih, za djecu i za 18+ populaciju.

U četvrtak nas među ostalim očekuje dugometražna poslastica Michela Ocelota Zmajevi i princeze u Cineplexxu Centar Kaptol u 15 sati, zatim program 3x3 koji čine filmovi majstora animacije Riha Unta, Calvina Antoinea Blandina i Signe Baumane, u 15:30 u Europi, potom besplatan program natjecanja studentskog filma u Tuškancu u 11 te, dakako, programi natjecanja kratkometražnog i dugometražnog filma u Europi.

U 20 će sati u bloku natjecanja kratkometražnog filma pored ostalih biti prikazani i Gospodar Riha Unta, Singl života skupine autora (Job, Joris & Marieke) i Mjesečar Theodorea Usheva, a neki će od autora biti prisutni i u Q&A sesiji nakon filma. Večer u Europi zaključuje dugometražni Umijeće sreće Alessandra Raka, u Cineplexxu je zaključuje Prevarant Sang-hoa Yeona a u Tuškancu Natjecanje namjenskog filma, koje će osobno predstaviti čak desetak autora.

Osim što će moći gledati brojne animirane atrakcije, publika će imati (cjelo)dnevnu prigodu i sudjelovati u nastanku jedne od njih. Naime, u četvrtak će punih 12 sati na terasi kina Europa animator Thomas Johnson uz pomoć svojevrsne mini-me lutke izrađivati crteže osoba koje s njim pristanu popiti kavu, a rezultat cijelog performansa bit će, naravno, film. Kako pak performiraju drugi animatori, i to kao glazbenici, provjeriti možete na tradicionalnom i za publiku besplatnom Animators’ Jam Sessionu, koji u festivalskom klubu Vinyl započinje u 22:30.

Zavirite u detaljan raspored!