Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Late Night Work Club: Strangers / Late Night Work Club: Strangers

Late Night Work Club (06.06. 22:00h)

Lnwc_strangers

Late Night Work Club: Strangers / Late Night Work Club: Strangers


Jeanette Bonds, Sean Buckelew, Alex Grigg, Kirsten Lepore, Loup Blaster, Nicolas Menard, Caleb Wood Wood

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Australija, Kanada / 2016 / 42' 25''



Projekcije


Utorak, 06. 06.,
Art Park, 22:00 h


Sinopsis


Američki umjetnički kolektiv nezavisnih animatora Late Night Work Club (LNWC) na svjetsku je scenu stupio omnibusom Ghost Stories(2013), da bi se drugom antologijom Strangerspojedinačni autori poput Kirsten Lepore, Jeanette Bonds i Seana Buckelewa definitivno potvrdili kao nove globalne zvijezde animacije. Uostalom, Buckelew i Lepore sa svojim se segmentima Strangersa natječu i u Velikom natjecanju kratkometražnog filma Animafesta 2017. 

Sean Buckelew


Sean Buckelew nagrađivani je animator. Magistrirao je eksperimentalnu animaciju na Kalifornijskom institutu za umjetnost, a diplomirao na Školi Instituta za umjetnost u Chicagu. Režirao je isječak iz filma Zaca Efrona We Are Your Friends te radio na knjizi snimanja i animaciji dokumentarca Davisa Guggenheima He Named Me Malala. Član je online kolektiva Late Night Work Club, a radio je za MTV, Arctic Monkeys, VH1, Adult Swim te na nagrađivanom dugometražnom filmu Duhovi prošlosti Chrisa Sullivana. Vlastite je filmove prikazivao na filmskim festivalima Slamdance, Ottawa itd. Živi u Los Angelesu.

 

Kirsten Lepore


Kirsten Lepore je redateljica i animatorica. Živi i radi u Los Angelesu, a diplomirala je na CalArtsu. Napisala je scenarij te režirala epizodu hit-serije Cartoon Networka Adventure Time u stop-animaciji, koja je osvojila Emmy. Njezini filmovi često osvajaju nagrade na festivalima i smotrama kao što su SXSW, Slamdance, Festival animacije u Stuttgartu, Florida Film Fest, Arizona Film Fest, Vimeo Awards, Annie Awards i dr. Predavala je svagdje, od Pixara do Portugala, a pojavila se u časopisima Juxtapoz, Shots, Animation Magazine, dok ju je časopis Creativity proglasio jednom od 50 najkreativnijih osoba.

 

Nicolas Menard


-

 

Režija

Jeanette Bonds, Sean Buckelew, Alex Grigg, Kirsten Lepore, Loup Blaster, Nicolas Menard, Caleb Wood Wood


Produkcija

Late Night Work Club


Kategorije

Late Night Work Club (06.06. 22:00h)