Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

A Story from Space / Priča iz svemira

Natjecanje filmova za djecu 2 (dob: 7 - 10)

A_story_from_space_still_2_copy

A Story from Space / Priča iz svemira


Joseph Childs, Iro Tsavala

Ujedinjeno Kraljevstvo / 2016 / 4' 49''



Projekcije


Buy_ticket Kupi ulaznice
Srijeda, 07. 06.,
Kinoteka, 09:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Četvrtak, 08. 06.,
Kinoteka, 11:30 h
Buy_ticket Kupi ulaznice
Subota, 10. 06.,
Kinoteka, 17:30 h


Sinopsis


Astronaut nas vodi kroz međunarodnu svemirsku postaju na putu do sobe za komunikacije. Ondje videovezom razgovara sa svojom petogodišnjom kćerkom Annie, koja se priprema za prvi dan škole. Nju brine ovo nepoznato iskustvo, pa je otac pokušava osokoliti inspirativnom pričom za spavanje. Prepričava joj slijetanje Apolla 11 na Mjesec jezikom koji podsjeća na slikovnice, a film završava crtežom koji je Annie nacrtala prvog dana škole: crtež prikazuje nju kao astronautkinju, kao odgovor na zadatak „što želim biti kad odrastem“.

Joseph Childs


Joseph Childs magistrirao je na Kraljevskom umjetničkom koledžu (RCA) u Londonu 2008. godine, a vodi animacijski studio u sklopu kina Hackney Picture House u istočnom Londonu. Josephov rad u animaciji zastupa agencija za kratki film Shorts International, a njegove filmove prikazivale su francuske, turske i američke TV-postaje. Sudjelovao je na brojnim međunarodnim festivalima animiranog filma, a izlagao je i u prestižnim galerijama, poput londonske Parasol Unit. Jedna njegova animacija dio je privatne umjetničke zbirke Jeana Pigozzija, a dobitnik je i nagrade Man. Predaje animaciju na londonskom Umjetničkom koledžu u Camberwellu te Londonskom komunikacijskom institutu.

 

Iro Tsavala


Iro Tsavala je književnica i ilustratorica. Radi u Londonu, a diplomirala je 2008. na Kraljevskom umjetničkom koledžu (RCA). Bavi se knjigama i suradničkim projektima te izrađuje ilustracije po narudžbi. U knjigama objavljuje kratke nadrealne priče, često nadahnute svakodnevnim događajima. Koristi se kolažem, grafikama i crtežom, kao i nađenim predmetima. Osim ilustriranih pripovijetki, piše i ilustrira knjige za djecu. Predaje na UCA-u u Farnhamu i živi u istočnom Londonu.

 

Režija

Joseph Childs, Iro Tsavala


Produkcija

Joseph Childs & Iro Tsavala


Scenarij

Joseph Childs


Knjiga snimanja

Joseph Childs, Iro Tsavala


Kompoziting

Joseph Childs


Zvuk

Joseph Childs, Iro Tsavala


Glazba

Heftone Banjo Orchestra


Montaža

Joseph Childs


Animacija

Joseph Childs


Kategorije

Natjecanje filmova za djecu 2 (dob: 7 - 10)