Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

U utorak - Q&A sa Servaisom i razotkrivanje tajni hrvatske animacije s Bendazzijem
06/06/16

U utorak publiku očekuje bogat festivalski program u svim kinima, uključujući i filmove Raoula Servaisa u Europi u 15.30, nakon kojih će razgovarati s publikom. 

Počinje i Simpozij o suvremenoj animaciji Scanner III koji će u dva dana trajanja okupiti vodeće filmske autore i znanstvenike. Pored ostalog, sutra će na njemu dobitnik ASIFA-ine Nagrade za izniman doprinos umjetnosti animacije Giannalberto Bendazzi, u 12.50 u Zagrebačkom plesnom centru održati, obećava, šokantno predavanje koje će otkriti nepoznate činjenice o hrvatskoj animaciji i nagradi Oscar. 

Također, nakon jučerašnjeg otvorenja u galeriji Schira, u 11 će sati u ULUPUH-u biti otvoren drugi dio izložbe radova studenata Akademije medijskih umjetnosti u Kölnu - KHM, dok će od 17 do 19 sati  u Oktogonu, prolaznici imati prilike sudjelovati u kreiranju animacije u virtualnoj stvarnosti, u eksperimentalnoj interaktivnoj instalaciji PIEdeck.

U 18 je sati u kinu Europa dugometražni  Sabogal, triler u čija se radnja odvija čudnom vizualnom svemiru, a u 22 je sata u istom kinu i također dugometražni japanski anime Carstvo leševa.
Sve ostalo potražite u RASPOREDU.