Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 1. - 6. lipnja 2010.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 1. - 6. lipnja 2010.
hr | en

Die Seilbahn / Žičara

FOKUS: ŠVICARSKA ANIMACIJA

Seilbahn

Die Seilbahn / Žičara


Frank Braun, Claudius Gentinetta

Švicarska / 2008 / 7' 0''



Projekcije


Četvrtak, 03. 06.,
Kino Tuškanac, 16:00 h
Nedjelja, 06. 06.,
Kino Europa, 16:00 h


Sinopsis


Postariji čovjek vozi se u zahrđaloj žičari izloženoj vremenskim neprilikama, ovješenoj na zastrašujućoj visini, šmrčući zamjetne količine duhana. Spopadne ga kihanje, a kloparava se žičara počinje opasno njihati. Napadaji kihanja nižu se jedan za drugim, stvarajući zamah koji dovodi gondolu do ruba eksplozije. Neumoljivo izložena kiši i snijegu, žičara se uspinje na sve strašnije visine, no čovjek ostaje nepokolebljiv. Oboružan kolutom samoljepive vrpce, preuzima kontrolu i sam sastavlja kabinu.

Frank Braun


Frank Braun (1965, Winterthur) živi i radi u Zürichu od 1990. kao urednik programa umjetničkih kina Riffraff, Zurich i Bourbaki u Luzernu. Pokrenuo je Fantoche, međunarodni festival animiranog filma u švicarskom Badenu, dugi niz godina bio je dio vodstva festivala, a i danas je predsjednik festivalskog odbora. S Claudiusom Gentinettom napravio je dva kratka animirana filma, Žičara (2008) i Spavanje (2010).

 

Claudius Gentinetta


Claudius Gentinetta (1968, Luzern) studirao je grafički dizajn i animaciju u Luzernu, Liverpoolu i Kasselu. Godine 1995. proveo je studijsku godinu u Krakovu. Trenutno radi kao samostalni grafički umjetnik i animator u Zürichu.

 

Režija

Frank Braun, Claudius Gentinetta


Produkcija

Gentinettafilm , Schweizer Fernsehen


Scenarij

Claudius Gentinetta


Zvuk

Peter Bräker, Werner Haltinner


Glazba

Balz Bachmann


Montaža

Marcel Derek Ramsay


Kategorije

FOKUS: ŠVICARSKA ANIMACIJA