Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

UP / Nebesa


Peter Docter, Bob Peterson

Sjedinjene Države / 2009 / 87' 0''



Projekcije


Srijeda, 20. 05.,
Kino Europa, 09:59 h
Srijeda, 03. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 22:00 h


Sinopsis


Disney / Pixar predstavlja "Nebesa", zabavnu pustolovinu o 78-godišnjem prodavaču balona Carlu Fredricksenu koji napokon ispuni svoj životni san kada zaveže tisuće balona za svoju kuću i poleti prema divljinama Južne Amerike. No prekasno otkriva da mu se na putovanju pridružila njegova najveća noćna mora: preoptimistični klinac Russel. Na uzbudljivim pustolovinama susreću neočekivane lupeže i strašna stvorenja iz džungle.

Peter Docter


Peter Docter (1968) filmski redatelj iz Bloomingtona u Minnesoti. Najpoznatiji je kao redatelj filma "Čudovišta iz ormara". Maturirao je na Školi John F. Kennedy u Bloomingtonu. Prije nego što je počeo raditi za Pixar napravio je tri klasične animacije. Redovito sudjeluje u radu na najvažnijim Pixarovim filmovima: "Priča o igračkama", "Priča o igračkama 2", "Život buba" i "Čudovišta iz ormara".

 

Bob Peterson


Bob Peterson (1961) pohađao je Srednju školu Dover u Ohiju. Završio je Sveučilište Ohio Northern, a 1986. magistrirao je strojarstvo na Sveučilištu Purdue. Dok je studirao na Purdueu, napisao je i ilustrirao strip Loco Motives. Radi kao animator, scenarist, redatelj, ali i posuđuje glas na filmu. Nominiran je za Oscara za scenarij "U potrazi za Nemom", a posudio je glas liku Roz u "Čudovištima iz ormara" i gospodinu Rayu u filmu "U potrazi za Nemom".

 

Režija

Peter Docter, Bob Peterson


Produkcija

Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios


Scenarij

Bob Peterson


Glazba

Michael Giacchino


Animacija

Dovi Anderson, Andrew Cadelago Simon Christen, Brett Coderre, Arik Ehle, Curran W. Giddens


Kategorije

Posebne projekcije
Dugometražni filmovi