Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
1972.
Svjetski festival animiranog filma / 1972.
hr | en

ANIMAFEST 2011 OBJAVIO CJELOKUPNI PROGRAM!
17/05/11

Nakon sto smo javnost obavijestili o fiLmovima iz VELIKE KONKURENCIJE, SVJETSKE PANORAME i KINA ZA UŠI, ovaj put predstavljamo ostatak programa.


U okviru POSEBNIH PROJEKCIJA prikazat će se tri filmska naslova: ILUZIONIST Sylvaina Chometa, KORALINA I TAJNA OGLEDALA Henrya Selicka i SIMPSONI Davida Silvermana.

Retrospektivni program posvećen je filmovima člana žirija i dobitnika festivalske Nagrade za životno djelo 2002. godine - PAULA DRIESSENA. U okviru ovog programa biće prikazano trinaest filmova velikog svjetskog animatora.

ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE - popratni dječji program kratkometražnih filmova bez titlova namijenjen najmlađim Animafestovcima rađen je u suradnji s ljubljanskim festivalom animiranih filmova Animatekom. Animafest će prikazati i serijal ANIMIRANI UMOVI (2003) - radi se o filmovima kratkog metra kojima je redatelj Andy Glynne pokušao dočarati doživljaje ljudi s različitim psihičkim poteškoćama.


CARTOON D’OR prestižna je i jedina isključivo europska nagrada za kratki animirani film. Na Animafestu će u istoimenom programu biti prikazana krema kratkometražne animirane produkcije, pet filmova među kojima je KROKODIL Kaspara Jancisa, dobitnik nagrade Cartoon d’Or za 2010. godinu, dobitnik Oscara za najbolji kratki animirani film 2010, LOGORAMA, koji su režirali François Alaux, Hervé de Crécy i Ludovic Houplain, te BIJESNI ČOVJEK redateljice Anite Killi, ovjenčan nagradama na festivalima u Annecyu, Ottawi, Aspenu, Melbourneu, San Sebastianu, Chicagu i Clermont-Ferrandu.


POSEBNE PROJEKCIJE PROGRAM
MAJSTORI ANIMACIJE / PAUL DRIESSEN PROGRAM
ANIMAFEST ZA NAJMLAĐE PROGRAM
CAROON D’OR PROGRAM